Πολιτική επιστροφών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ /ΑΛΛΑΓΕΣ / ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, εάν τα προϊόντα που αγοράσατε αποδειχτούν ελαττωματικά ή δεν ανταποκρίνονται στα διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά ο έμπορος οφείλει να τα επισκευάσει, να τα αντικαταστήσει, να μειώσει την τιμή ή να σας επιστρέψει τα χρήματά σας.

Αν αγοράσατε προϊόν ή υπηρεσία στο διαδίκτυο ή εκτός καταστήματος (τηλεφωνικά, με ταχυδρομική παραγγελία, ή από πωλητή κατ΄οίκον), έχετε επίσης το δικαίωμα ακύρωσης της αγοράς και επιστροφής των χρημάτων σας εντός 14 ημερών, για οποιοδήποτε λόγο και χωρίς καμία δικαιολογία..

Τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή των προϊόντων βαραίνουν τον αγοραστή.

Επιστροφές γίνονται δεκτές εφόσον τα προϊόντα που θέλετε να επιστρέψετε βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση που τα παραλάβατε μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή τιμολόγιο και εφόσον επικοινωνήσετε μαζί μας πριν στο 210-7708850.

Επιστροφές καπνοβιομηχανικών προϊόντων ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ.


Πώς να ακυρώσετε μια αγορά

Πρέπει να ενημερώσετε τον έμπορο ότι θέλετε να ακυρώσετε την αγορά. Δεν αρκεί να επιστρέψετε απλώς τα προϊόντα. Ο έμπορος οφείλει να σας προμηθεύσει ένα υπόδειγμα δελτίου υπαναχώρησης με το οποίο μπορείτε να τον ενημερώσετε για την απόφασή σας, χωρίς ωστόσο να υποχρεούστε να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να ενημερώσετε τον έμπορο συγχρόνως με την επιστροφή των προϊόντων, π.χ., με την προσθήκη μιας γραπτής δήλωσης στα προϊόντα που επιστρέφετε ταχυδρομικώς, ή με αποστολή φαξ ή ηλεκτρονικού μηνύματος.

Πρέπει να επιστρέψετε τα αχρησιμοποίητα προϊόντα εντός 14 ημερώναφότου ενημερώσετε σχετικά τον έμπορο.

Ορισμένοι έμποροι μπορεί να μην σας χρεώσουν για την επιστροφή των προϊόντων. Ωστόσο, ο έμπορος οφείλει να σας έχει ενημερώσει προηγουμένως ότι θα επιβαρυνθείτε με τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων. Διαφορετικά, θα πρέπει να καλύψει αυτός το κόστος επιστροφής. Δεν υποχρεούστε να πληρώσετε κανένα ποσό για το οποίο δεν είχατε προηγουμένως ενημερωθεί.

Για ογκώδη προϊόντα (όπως οι μεγάλες οικιακές συσκευές), ο έμπορος οφείλει να σας δώσει τουλάχιστον μια εκτίμηση του κόστους επιστροφής τους. Ωστόσο, τα ογκώδη προϊόντα που αγοράσατε από κατ' οίκον πωλητή και σας παραδόθηκαν αμέσως πρέπει να παραλαμβάνονται από τον έμπορο με δικά του έξοδα.

Επιστροφή χρημάτων

Ο έμπορος οφείλει να σας επιστρέψει τα χρήματα εντός 14 ημερών από την παραλαβή της δήλωσης υπαναχώρησης, αλλά μπορεί να καθυστερήσει την επιστροφή εάν δεν έχει λάβει πίσω τα προϊόντα ή απόδειξη για την επιστροφή τους.

Στα χρήματα που θα σας επιστραφούν πρέπει να περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής που πληρώσατε όταν κάνατε την αγορά σας. Ωστόσο, ο έμπορος μπορεί να σας χρεώσει πρόσθετα έξοδα αποστολής εάν έχετε ζητήσει ρητά αποστολή εξπρές.